menu
Casus
advocaat schiedam casus

woonrecht

Verborgen gebreken woning

Koper heeft van verkoper een woning uit 1931 gekocht. De woning bestond voorheen uit twee aparte woningen: een benedenwoning en tweelaagse bovenwoning. In de jaren tachtig zijn de twee woningen samengevoegd door middel van een muurdoorbraak op de begane grond. Verkoper was toen nog geen eigenaar van de woning. De woning is door een bouwkundige gekeurd.

Na de koop ontstaan twijfels over de constructie door koper. Onderzoek door een constructeur bevestigt dat constructie niet deugd en er instortingsgevaar bestaat. Koper vordert volledig herstel van de gebreken.

Verkoper stelt zich op het standpunt dat verkoper bekend is of had moeten zijn met de gebreken. Uit het rapport van de aankoopkeuring blijkt dat er al vraagtekens bestonden over de deugdelijkheid van de constructie. Bekend was dat er geen vergunning was verleend voor de samenvoeging van de woningen. Daarnaast heeft verkoopmakelaar verklaard dat hij tijdens de bezichtiging van de woning door koper heeft aangegeven dat het om een oude woning gaat die absoluut aandacht, renovatie en modernisering nodig had en dit tot uiting is gekomen in de lagere vraagprijs.

Rechtbank wijst de vordering van kopers af. De rechtbank is van mening dat het gebrek bij kopers wel kenbaar moest zijn en dat kopers dus rekening hadden moeten houden met de nodige herstelkosten.

Casus overig

Er zijn nog geen andere items toegevoegd.

PIMENTEL ADVOCATUUR
‘s Gravenlandseweg 258
3125 BK Schiedam
+31(0)10 24 24 187
info@pimentel-advocatuur.nl
map